Politici publice și integrare europeană

Forma: invatamant la zi cu frecventa
Durata: 2 ani (120 credite ECTS)
Coordonator program: Mihai Păunescu
 
DESCRIERE

Masteratul oferă atât competențe pentru cei interesați de construirea unei cariere academice și de cercetare cât și oportunități pentru perfecționarea profesională a celor care lucrează în domeniu. Programul îmbină obiectivele academice cu cele practice, atât în ceea ce privește programa de studiu cât și în ceea ce privește profilul cadrelor didactice, provenite atât din mediul academic cât și din cadrul unor instituții publice sau ONG-uri.

Cui se adresează programul?

Acest masterat este destinat absolvenţilor de învăţământ superior interesaţi în analiza, proiectarea şi cercetarea politicilor publice. Abordarea curriculară este inter şi trans-disciplinară, adresându-se absolvenților de Ştiinţe politice, Sociologie, Relaţii internaţionale, Ştiinţele educaţiei, Filosofie, Psihologie, Economie, Administraţie publică, Jurnalism şi Ştiinţele comunicării care doresc să intre pe piața muncii oferind expertiză, consultanţă, servicii de relaţii publice sau să ocupe poziţii administrative şi manageriale în: instituţii politice, instituţii publice (poziții de decizie și consultare publică), relaţii internaţionale şi afaceri europene, proiecte europene, ONG-uri, media.

Discipline studiate

 • Analiza politicilor publice
 • Management public
 • Managementul fondurilor comunitare
 • Politici publice și organizaţii non-profit
 • Politici sectoriale
 • Politicile UE
 • Spațiul administrativ European
 • Teorii ale evaluării politicilor și programelor publice

Pentru a participa la concursul de admitere la studii universitare de master este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unui scurt proiect de cercetare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea proiectului în cadrul unui interviu care se va desfășura online.

Condițiile specifice pentru redactarea proiectului

Proiectul trebuie să conțină:

 • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
 • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • așteptările candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Proiectul se va redacta în limba în care se desfășoară programul de master ales ca primă opțiune și va avea aproximativ 1 pagină.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA 2021 LA MASTERATELE FSP

 1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
 2. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Sunt utile si aceste raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
 3. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro. Pentru intrebarile tehnice, va rugam sa va adresati admitere@snspa.ro.