Admitere Masterat

ADMITERE MASTERAT 2020

În luna septembrie 2020, Facultatea de Științe Politice organizează o nouă sesiune de admitere online la masterat.

Rezultate admitere Master - Septembrie 2020

Programare sesiunea de admitere master sesiunea septembrie 2020

MASTERATE Studii avansate şi cercetare

Sunt destinate în primul rând celor care vor să se specializeze în domeniul ştiinţelor politice, sociologiei sau antropologiei, inclusiv pentru cei care doresc continuarea studiilor masterale cu un program doctoral în aceste domenii de specializare. Universitatea noastră oferă programe de doctorat în științe politice, sociologie și antropologie.

MASTERATE de tip avansat:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate.

MASTERATE de tip aplicativ:

Sunt deschise tuturor absolvenţilor de licenţă care vor să se profesionalizeze în domeniile acoperite de programele de master. Vă oferim în acest an universitar următoarele programe de master:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate

Numărul de locuri

Pentru sesiunea din septembrie sunt disponibile 15 locuri la buget, distribuite astfel: 10 pentru domeniul Științe Politice și 5 pentru domeniul Sociologie.

Pentru domeniul Științe Politice numărul de locuri se va împărți între următoarele programe de master: Științe Politice; Politică și Societate Europeană; Studii de Muncă; Politici Publice și Integrare Europeană; Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă; Guvernare și Societate; Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională.

Pentru domeniul Sociologie numărul de locuri se imparte astfel: Studii Rome.

La taxă sunt alocate 140 de locuri.

Examenul de admitere

 • Perioada de înscriere:1-14 septembrie 2020.
 • Sustinerea interviurilor: 15-16 septembrie 2020 (programarea pe masterate va fi afișată în timp util)
 • Afisarea rezultatelor: 18 septembrie 2020
 • Perioada de inmatriculare: 21-23 septembrie 2020

Pentru a participa la concursul de admitere la studii universitare de master este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unui scurt proiect de cercetare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea proiectului în cadrul unui interviu care se va desfășura online.

Condițiile specifice pentru redactarea proiectului

Proiectul trebuie să conțină:

 • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
 • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • așteptările candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Proiectul se va redacta în limba în care se desfășoară programul de master ales ca primă opțiune și va avea aproximativ 1 pagină.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA 2020 LA MASTERATELE FSP

 1. Consultati cu atentie Ghidul Inscrierii Online la Studiile Universitare de Masterat. In versiunea atasata aici, sunt evidentiati pasii necesari pentru a urma un program masteral in cadrul FSP.
 2. Dupa ce ati citit Ghidul, accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar. Atentie! Selectati optiunea “Vreau sa ma inscriu la admitere la studii de masterat”.
  * Exista cazuri in care e-mail-ul de confirmare intarzie chiar si aproximativ o ora. Fiti rabdatori, va veni! Depinde doar de numarul candidatilor care incearca sa isi faca un cont in acelasi timp. In situatia in care nu va mai amintiti parola, puteti utiliza si acest link pentru accesare / recuperare a contului.
 3. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghid) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Sunt utile si aceste raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
 4. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro. Pentru intrebarile tehnice, va rugam sa va adresati admitere@snspa.ro.