Admitere Masterat

ADMITERE MASTERAT 2022

Rezultate admitere master septembrie 2022 sesiunea 2

Programare interviuri admitere master 27.09.2022

Admitere masterat septembrie 2022 sesiunea 2

Vă oferim două tipuri de programe masterale

MASTERATE de tip avansat:

Sunt destinate în primul rând celor care vor să se specializeze în domeniul ştiinţelor politice, sociologiei sau antropologiei, inclusiv pentru cei care doresc continuarea studiilor masterale cu un program doctoral în aceste domenii de specializare. Universitatea noastră oferă programe de doctorat în științe politice, sociologie și antropologie.

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de masterat sunt acreditate.

MASTERATE de tip aplicativ:

Sunt deschise tuturor absolvenţilor de licenţă care vor să se profesionalizeze în domeniile acoperite de programele de masterat. Vă oferim în acest an universitar următoarele programe de masterat:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate

Admitere

Pentru anul universitar 2022-2023 sesiunea de admitere se va organiza pentru toate programele de masterat ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, in luna iulie, după cum urmează:

  1. Perioada de înscriere: 11 – 22 iulie 2022.

Sustinerea interviurilor: 23-25 iulie 2022 (interviul se va sustine on-line folosind aplicația webex; programarea pe masterate va fi afișată în timp util).

Afisarea rezultatelor: 26 iulie 2022

Perioada de inmatriculare: 27 – 31 iulie 2022

Candidaţii vor încărca pe site un proiect de admitere. Acesta se va redacta în limba în care se desfășoară programul de masterat ales ca prima opțiune*, **.

Înscrierea se face exclusiv online.

In situatia in care raman locuri neocupate, se va organiza o noua sesiune de admitere in luna septembrie 2022. Informatiile vor fi afisate in timp util.

Pentru a participa la concursul de admitere la studii universitare de masterat este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unui scurt proiect de cercetare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea proiectului în cadrul unui interviu care se va desfășura online.

* Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este într-o limbă străină, candidații vor încărca pentru proba de concurs documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba străină respectivă, conform cerințelor programului, indiferent dacă următoarele opțiuni sunt în limba română sau în respectiva limbă străină.
** Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, candidații vor încărca documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba română, conform cerințelor programului, iar dacă una sau mai multe dintre următoarele opțiuni sunt într-o limbă străină, candidatul va încărca și o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină. În această situație scrisoarea de motivație în limba engleză se notează cu ADMIS sau RESPINS.

Condițiile specifice pentru redactarea proiectului

Proiectul trebuie să conțină:

  • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
  • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • așteptările candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Proiectul se va redacta în limba în care se desfășoară programul de masterat ales ca primă opțiune și va avea aproximativ 1 pagină.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA 2022 LA MASTERATELE FSP

  1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
  2. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Accesarea sectiunii Utile va poate oferi raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
  3. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro. Pentru intrebarile tehnice, va rugam sa va adresati admitere@snspa.ro.