Testimoniale Alumni

 


Ana Maria Stancu

"De ce a contat facultatea pentru mine? Primul lucru care imi vine in minte cand ma gandesc la facultatea pe care am urmat-o (SNSPA) este legat de profesorii pe care i-am intalnit acolo. Sfatul meu pentru actualii studenti ar fi sa incercati sa va dati seama daca sunteti facuti pentru o carierea academica sau pentru o experienta practica. Daca sunteti meniti sa faceti o cariera academica, atunci SNSPA este un loc foarte bun sa afceti asta si daca alegeti una practica veti gasi aici tot felul de oportunitati, de la actiuni de voluntariat la cercetare de teren in antropologie. Oricum, orice alegeti sa faceti sa nu va limitati doar la participarea la cursuri si trecerea examenelor. Exeplorati multele posibilitati pe care SNSPA le ofera si incercati sa va follositi timpul cat mai util. Intr-o zi acest lucru va da rezultate! Ana-Maria Stancu este presedinta unei organizatii neguvernamentale infiintata in 2009, E-Civis. Misiunea organizatiei este de a promova valorile democratice cu ajutorul noilor tehnologii. In acest sens, Ana-Maria a coordonat proiecte in care a realizat doua jocuri video online educationale, a realizat un system de scor card, organizeaza hackathoane pentru ONG-uri si multe altele. Inca din al doilea an de facultate Ana-Maria a devenit voluntari al Asociatiei Pro Democratia si a ocupat, pe rand functii de coordinator local, coordinator regional, coordinator national pentru ca in 2007 sa devina Directorul executive al organizatiei. In primii ani de voluntariat, Ana-Maria a lucrat ture de noapte ca monitor la o agentie de stiri, pentru a se sustine."


Ciprian Domnișoru

 

" În prezent sunt doctorand la Carnegie Mellon, Heinz School of Public Policy. Cercetarea mea vizează aspecte ale politicilor pentru dezvoltarea capitalului uman, folosind metode din economia muncii şi economia educaţiei. Sunt interesat în mod special de măsurarea eficienţei unor politici de şcolarizare obligatorie, de angajare a tinerilor şi de conectare a abilităţilor şi nivelului de educaţie al angajaţilor cu cerinţele posturilor. Am absolvit un masterat în Politici Publice la Duke University Sanford School (bursier Fulbright) şi sunt de asemenea absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (2003-2007). Studiile la SNSPA, Facultatea de Stiinţe Politice (2004-2008) mi-au influenţat alegerea unei cariere academice. Admir profesionalismul instructorilor şi le citesc cu placere contribuţiile academice sau editoriale. Un sfat pentru studenţii interesaţi de cercetare în domeniul politicilor publice: ignoraţi presiunile de a vă angaja foarte repede în timpul facultăţii şi concentrate-vă pe cursuri ce vă dezvoltă capacitatea de analiză, precum statistică sau econometrie."

(Licență:2005-2008)


Georgiana Sisilică

 

"Am absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA în 2005, după o călătorie de 4 ani de care m-am bucurat din plin. A fost o călătorie informativă și mai ales formativă care mi s-a dezvăluit pas cu pas și care și-a pus o amprentă definitivă asupra mea din punct de vedere profesional dar și uman. Am avut ocazia de a învăța de la profesori dedicați, în mod cert unii dintre cei mai buni din țară și nu doar, care pe lângă bagajul consistent de cunoștințe pe care ni l-au oferit, ne-au stârnit curiozitatea, ne-au încurajat creativitatea și spiritul critic și, foarte important, ne-au întărit încrederea în sine. Totodată, am fost norocoasă să am colegi entuziaști cu aceeași dorință de a acumula cât mai mult din călătoria celor 4 ani (și chiar două colege alături de care am traversat gimnaziul și liceul și o altă colegă de liceu). În cadrul facultății am ales o specializare dublă științe politice și sociologie și, în plus, am absolvit și modulul pedagogic în științe sociale, ceea ce mi-a oferit un curriculum foarte generos și util, cu multe opțiuni foarte interesante. În mod evident, a necesitat eforturi consistente și nu de puține ori a trebuit sa facem față unor provocări cel puțin interesante (trezindu-ne la un examen de sociologie cu o grilă de 24 de întrebări și cca. 80 de variante de răspuns puse într-un lung șir, nediferențiate pentru fiecare întrebare – evident că întrebările nu aveau o variantă unică de răspuns, ci variante multiple ).

Cei mai mulți colegi din promoție au rămas în țară după finalizarea facultății, activând cu succes în diverse domenii din mediul public și privat – administrație publică, mediul academic, cercetare, marketing, antreprenoriat, ONG-uri, scena politică etc. - și contribuind fiecare prin profesionism, entuziasm, dedicație, seriozitate la (re)construirea unei Românii cu care cetățenii săi să se mândrească cu adevărat. La câteva luni după absolvire am profitat de un concurs deschis la Ministerul Afacerilor Externe pe care l-am trecut, astfel încât din 2006 sunt diplomat, profesie care cred ca mi se potrivește, o exercit cu plăcere, mi-a oferit deja o serie de satisfacții și sper să o facă în continuare. În 2012, am candidat la un concurs intern pentru un post la Bruxelles, în cadrul Reprezentanței Permanentă pe lângă UE, așa că de 2 ani îmi exercit activitatea în cadrul reprezentanței, lucrând zi de zi cu colegii din celelalte 27 State Membre ale Uniunii. Mă bucur și să am trei colegi din promoția 2005 Științe Politice SNSPA, colegi-diplomați în minister. Studiile mi le-am continuat cu un master în relații internaționale tot în cadrul SNSPA. Ulterior, am început și un doctorat însă din cauza timpului liber limitat a trebuit să-l întrerup; sper să am posibilitatea să reiau demersul în viitor.Mă bucur că pot afirma fără nicio urmă de îndoială că Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA a fost pentru mine alegerea cea bună, facultatea care mi s-a potrivit cel mai bine."

(Licență: 2001-2005)


Florența Corina Ilie

"Am 24 de ani si am urmat specializarea Psihologie, din cadrul universitatii SNSPA intre 2009 – 2012. Experienta mea ca student in cadrul SNSPA-ului a fost cu adevarat grozava si imi voi aminti mereu de aceasta perioada cu mare placere. In 2009 am ales aceasta universitate deoarece imi doream foarte mult sa urmez o cariera in domeniul psihologiei si auzisem foarte bune recenzii despre aceasta noua specializare care lua nastere in cadrul SNSPA-ului. Totodata am ramas placut surprinsa de atmosfera pe care am regasit-o cand am fost sa dau admiterea si mi s-au parut interesante subiectele admiterii la psihologie. Deoarece in timpul facultatii s-a pus mai mult accent pe partea de psihologie organizationala, fapt care m-a atras, dupa absolvire am decis sa urmez un master in acest domeniu, mai exact un master de Sanatate Ocupationala si Performanta in Organizatii, timp in care mi-am inceput si activitatea profesionala, ca recruiter intr-o multinationala. Cunostintele si competentele dobandite in timpul acestor ani de studiu m-au ajutat sa-mi gasesc mai usor un job in domeniu si totodata sa performez cu succes la locul de munca.
Recomand cu caldura specializarea Psihologie din cadrul universitatii SNSPA, tuturor celor care isi doresc sa se dezvolte in acest domeniu, fie el clinic, terapeutic sau organizational, in primul rand datorita profesorilor care predau in aceasta institutie. Se spune ca cea mai importanta misiune a profesorilor este aceea de a ii ajuta si de a ii inspira pe studenti, astfel incat acestia sa se autodescopere si sa afle incotro vor sa se indrepte. Noi, studentii Facultatii de Psihologie, am avut norocul de a intalni acesti oameni extraordinari, foarte buni profesionisti, care ne-au fost profesori, mentori si prieteni in egala masura. Pot spune ca sunt mandra ca am urmat cursurile acestei institutii si ca am crescut si m-am dezvoltat alaturi de acesti oameni.”

(Licență 2009-2012)


Alexandra Barbilian

 

"Eram in anul IV la Medicina cand m-am hotarat sa urmez in paralel cursurile facultatii de Sociologie. Am facut a doua facultate din dorinta de a lua contact cu un alt mediu, pentru a cunoaste oameni orientati catre alte domenii decat cele pe care ma axam deja. Speram ca sociologia sa imi ofere noi perspective si posibilitatea de a avea un parcurs inedit. Nu am fost dezamagita. Am cunoscut in cadrul facultatii de Sociologie oameni minunati, profesori si studenti deopotriva, oameni cu viziuni deschise, care m-au ajutat sa ma formez. Urmand sociologia in cadrul SNSPA ai ocazia de a imbina teoria cu practica si ai parte de o paleta larga de activitati si proiecte in cadrul carora acumulezi experienta utila in momentul in care vei intra pe piata muncii. Exista numeroase oportunitati de practica, atat in cadrul institutelor de cercetare de piata cat si cercetari de teren, astfel nu te vei limita la a invata cum trebuie sa faci un chestionar, o cercetare, cum trebuie facut un studiu pe teren, ci vei avea ocazia sa le faci sub indrumarea unor profesori mereu dispusi sa iti imparta din experienta lor profesionala. Totodata, in afara orelor de curs, poti participa la diverse evenimente, dezbateri, seri de film, actiuni civice, in care vei cunoaste oameni frumosi cu care te vei distra si de la care vei invata. Anul viitor doresc sa incep cursurile de master in Antropologie tot in cadrul SNSPA, incercand sa imbin cercetarea de teren cu rezidentiatul pe care il urmez in Psihiatrie."


Diana Burlacu

 

"La FSP-SNSPA am pus bazele dezvoltarii mele profesionale. Cel mai mult am apreciat deschiderea spre metode statistice si spre cercetarea internationala in stiintele sociale. Acolo am invatat cum sa gandesc si sa citesc critic, sa scriu cursiv si sa incep o cercetare stiintifica. Am decis sa raman in mediul academic dupa facultate si pentru ca profesori ca Aurelian Muntean si Razvan Grecu m-au motivat prin dedicatia lor fata de studenti si studiu. Dar stiu ca as fi putut sa lucrez si in alte domenii dupa absolvire pentru ca in cei 3 ani la FSP-SNSPA dezvoltasem importante abilitati practice, analitice si de comunicare."


Lorela Broucher

 

"Facultatea de Stiinte Politice este experienta fundamentala, care mi-a permis sa construiesc o cariera frumoasa, indiferent de domeniul pe care l-am ales mai tarziu. Cei patru ani petrecuti studiind Stiinte Politice m-au ajutat sa-mi dezvolt spiritul de initiativa, capacitatea de a-mi sustine punctul de vedere argumentat, flexibilitatea in evaluarea optiunilor si spiritul de leadership. Este o facultate pe care o recomand tuturor celor care vor sa invete sa gandeasca pe cont propriu. Imi amintesc cu o mare placere de laboratoarele d-lui Profesor Bulai in care intotdeauna eram responsabila pentru propriul mic proiect de cercetare, precum si de atmosfera de dezbatere libera si civilizata din cadrul cursurilor si seminariilor diverselor discipline de Stiinte Politice. Multumesc frumos doamnelor si domnilor profesori pentru o experienta extraordinara!"

"Am absolvit Stiinte Politice si Sociologie in 2005 si Masterul de Administratie Publica Europena in 2009. In prezent sunt Doctorand in Mass-media la Universitatea Nottingham Trent, UK. Locuiesc in Londra si am propria afacere in comert international. Sunt de asemenea Trezorerier al Institutului de Export/UK, filiala din Londra. Inainte de a parasi Romania in 2009 am lucrat ca si Consilier Politic pentru Administratia Prezidentiala, unde am coordonat activitatea consilierilor straini ai Presedintelui. Dupa incheierea mandatului lor am lucrat pe Comunicare si Strategii Politice. Campania dinaintea Referendumului pentru reinstaurarea Presedintelui Basescu in 2007 va ramane unul din momentele marcante in experienta politica avuta in Romania."


Ioana Cismas

 

"Cursurile și seminariile pe care le-am urmat ca studentă a Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București - SNSPA m-au ajutat să fiu comfortabilă cu metodologii diverse de cercetare, să privesc în scris din perspective teoretice diferite și să citez riguros. Cum profesorii noștri erau în același timp lideri de opinie în organizații neguvernamentale, comentatori politici sau consilieri guvernamentali, am fost expuși devreme realităților politicii și creării și implementării de politici, cultivându-ne în același timp potențialul de networking. Am învățat într-un mediu care ne-a solicitat activ gândirea critică – asupra a ceea ce învățam sau chiar și asupra argumentelor celor ce ne predau. Activitatea mea în organizații studențești a crescut o pasiune îndelungată pentru viața asociativă, activism social și pentru respectarea drepturilor omului. Deși în ultimii ani, cariera mea nu a urmat calea științelor politice și sociologiei ci pe cea a dreptului internațional, abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul studiilor mele de licență au lăsat o amprentă importantă asupra dezvoltării mele academice: cercetarea juridică si cursurile pe care le predau sunt inovatoare pentru că se bazează pe o analiză interdisciplinară și devin relevante pentru au ca scop schimbarea politicilor și practicii."

"Dr. Ioana Cismas este cercetătoare-în-rezidenţă la Center for Human Rights and Global Justice din NYU School of Law în New York. Ioana a fost expert juridic, consultant și a făcut cercetare pentru numeroase instituții, printre care Raportorul Special ONU privind justiţia tranziţională, membri ai Comitetul Consultativ al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului și Departamentul Federal al Afacerilor Externe al Elveţiei. În 2013 Ioana a coordonat Clinica Legală a Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights. În 2014 a publicat la Oxford University Press monografia Religious Actors and International Law. Ioana este Doctor în Drept Internațional (summa cum laude) al Graduate Institute of International and Development Studies din Geneva, și deţine un Masterat în Afaceri Internaționale de la aceeași instituție. Este licențiată în Științe Politice și Sociologie a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București."