Teorie și Analiză Politică

Forma: invatamant la zi cu frecventa
Durata: 2 ani (120 credite ECTS)
Coordonator program: Adrian Miroiu
Persoana de contact: Mihai Ungureanu
DESCRIERE

Masteratul Teorie și Analiză Politică are o abordare inter şi trans-disciplinară și dezvoltă competențe de cercetare empirică și analiză teoretică în diferite abordări curente din științele politice și sociale.

Masteratul oferă expertiza necesară pentru scrierea și implementarea proiectelor de cercetare și elaborarea lucrărilor academice de specialitate. O mare parte din studenții acestui masterat publică în reviste de științe politice și asistă în proiecte de cercetare.

Acest program masteral conferă pregătirea teoretică și competențele de cercetare necesare aprofundării studiilor la nivel de doctorat.

Cui se adresează programul?

Programul masteral vizează absolvenții de știinţe politice, filosofie, economie, sociologie, antropologie, istorie, științele comunicării și media, relații internaționale și studii culturale, psihologie și științele educației. Admiterea este însă deschisă absolvenților din orice domeniu care în urma examenului dau dovadă unui interes pentru domeniu și pentru acest program masteral.

Discipline studiate

  • Orientări actuale în știința politică
  • Filosofia științei politice
  • Etică, ideologii și religii actuale
  • Teorii Politice Feministe
  • Guvernare și alegeri publice
  • Partide și sisteme de partide
  • Orientări actuale în filosofia politică
  • Metode de cercetare
  • Managementul Proiectelor

Pentru a participa la concursul de admitere este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unei scurte scrisori de intenție/motivare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea acesteia în cadrul unui interviu care se va desfășura online.

Condițiile specifice pentru redactarea scrisorii (aceasta trebuie să conțină):

  • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
  • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • așteptările candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Pentru redactarea scrisorii de motivare/intenție puteți utiliza acest model. Dimensiunea scrisorii nu trebuie să depășească 1000 de cuvinte și vă rugăm să inserați la final CV-ul dvs.
Interviu online: mai exact, interviul presupune susținerea scrisorii de motivare/intenție.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA LA MASTERATELE FSP

  1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
  2. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Accesarea sectiunii Utile va poate oferi raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
  3. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro.