Admitere masterat septembrie 2021

MASTERATE Studii avansate şi cercetare

Sunt destinate în primul rând celor care vor să se specializeze în domeniul ştiinţelor politice, sociologiei sau antropologiei, inclusiv pentru cei care doresc continuarea studiilor masterale cu un program doctoral în aceste domenii de specializare. Universitatea noastră oferă programe de doctorat în științe politice, sociologie și antropologie.

MASTERATE de tip avansat:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate.

MASTERATE de tip aplicativ:

Sunt deschise tuturor absolvenţilor de licenţă care vor să se profesionalizeze în domeniile acoperite de programele de master. Vă oferim în acest an universitar următoarele programe de master:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate

Numărul de locuri
Pentru sesiunea din septembrie sunt disponibile 42 locuri la buget, distribuite astfel: 27 pentru domeniul Științe Politice și 15 pentru domeniul Sociologie (din care 3 locuri pentru candidații de etnie roma).

 • Pentru domeniul Științe Politice numărul de locuri se va împărți între următoarele programe de master: Științe Politice; Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională; Politică și Societate Europeană; Studii de Muncă; Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă; Politici, Gen și Minorități; Teorie și Analiză Politică; Politici Publice și Integrare Europeană; Management si Guvernare;
 • Pentru domeniul Sociologie numărul de locuri se imparte astfel: Antropologie; Studii Vizuale și Societate; Studii Rome.

La taxă sunt alocate 140 de locuri pentru toate programele de master.

Examenul de admitere

 • Perioada de înscriere: 04-15 septembrie 2021 (on-line pe admitere.snspa.ro)
 • Sustinerea interviurilor: 16 septembrie 2021
 • Afisarea rezultatelor: 20 septembrie 2021
 • Perioada de inmatriculare: 21-22 septembrie 2021

Pentru a participa la concursul de admitere la studii universitare de master este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unui scurt proiect de cercetare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea proiectului în cadrul unui interviu care se va desfășura online, pe webex.

Condițiile specifice pentru redactarea proiectului
Proiectul trebuie să conțină:

 • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
 • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
 • așteptările candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Proiectul se va redacta în limba în care se desfășoară programul de master ales ca primă opțiune și va avea aproximativ 1 pagină.

PASI UTILI PENTRU ADMITEREA 2021 LA MASTERATELE FSP

 1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
 2. Completati (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastra si oferiti toate informatiile care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Sunt utile si aceste raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
 3. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro. Pentru intrebarile tehnice, va rugam sa va adresati admitere@snspa.ro.