Admitere masterat septembrie 2023

În luna septembrie 2023, Facultatea de Științe Politice organizează o nouă sesiune de admitere online la masterat.

MASTERATE Studii avansate şi cercetare

Sunt destinate în primul rând celor care vor să se specializeze în domeniul ştiinţelor politice, sociologiei sau antropologiei, inclusiv pentru cei care doresc continuarea studiilor masterale cu un program doctoral în aceste domenii de specializare. Universitatea noastră oferă programe de doctorat în științe politice, sociologie și antropologie.

MASTERATE de tip avansat:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate.

MASTERATE de tip aplicativ:

Sunt deschise tuturor absolvenţilor de licenţă care vor să se profesionalizeze în domeniile acoperite de programele de master. Vă oferim în acest an universitar următoarele programe de master:

Domeniul Stiinte Politice:

Domeniul Sociologie

Toate aceste programe de master sunt acreditate

Numărul de locuri
Pentru sesiunea din septembrie sunt disponibile 49 locuri la buget, din care 2 locuri pentru candidații de etnie roma.
La taxă sunt disponibile 140 de locuri.

Examenul de admitere

•    Perioada de înscriere: 05-18 septembrie 2023 (Notă: Platforma se deschide pe 05 septembrie, la ora 9.00, și se închide pe 18 septembrie, la ora 14.00)
•    Sustinerea interviurilor: 19-21 septembrie 2023 (interviul se va desfășura online, pe webex; programarea va fi afisata in timp util)
•    Afisarea rezultatelor: 22 septembrie 2023
•    Perioada de inmatriculare: 25-26 septembrie 2023

1. Pentru a participa la concursul de admitere este necesară elaborarea și încărcarea pe site a unei scurte scrisori de intenție/motivare (care să documenteze motivația candidatului / candidatei și interesul pentru tematica programului de studiu) și susținerea acesteia în cadrul unui interviu care se va desfășura online.
* Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este într-o limbă străină, candidații vor încărca pentru proba de concurs documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba străină respectivă, conform cerințelor programului, indiferent dacă următoarele opțiuni sunt în limba română sau în respectiva limbă străină.
** Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, candidații vor încărca documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba română, conform cerințelor programului, iar dacă una sau mai multe dintre următoarele opțiuni sunt într-o limbă străină, candidatul va încărca și o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină. În această situație scrisoarea de motivație în limba engleză se notează cu ADMIS sau RESPINS.

Condițiile specifice pentru redactarea scrisorii (aceasta trebuie să conțină):

  • detalii despre motivația alegerii domeniului de studiu Științe Politice sau Sociologie / a programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • detalii despre interesele de studiu și/sau experiența profesională a candidatului;
  • enunțarea unui subiect de cercetare relevant pentru tematica programului de studiu ales ca primă opțiune;
  • așteptările candidatei/candidatului cu privire la programul masteral ales ca primă opțiune.

Pentru redactarea scrisorii de motivare/intenție puteți utiliza acest model. Dimensiunea scrisorii nu trebuie să depășească 1000 de cuvinte.
Interviul online presupune susținerea scrisorii de motivare/intenție.

2. CV-ul actualizat.
*Important! Trebuie să uniți scrisoarea de intenție și CV-ul și să le încărcați împreună, deoarece platforma oferă posibilitatea încărcării unui singur document (de preferință pdf).

PASI UTILI PENTRU CREAREA CONTULUI NECESAR ADMITERII LA MASTERATELE FSP

  1. Accesati http://admitere.snspa.ro/inscriere-online-la-snspa/ pentru a va crea contul de utilizator necesar.
  2. Completați (toate detaliile necesare sunt oferite in Ghidul primit pe email la confirmarea contului) paginile contului dumneavoastră si oferiți toate informațiile si documentele care va sunt solicitate. Platforma este intuitiva si veti fi in cel mai scurt timp o candidata sau un candidat valoros la programul masteral dorit! Accesarea sectiunii Utile va poate oferi raspunsuri la intrebarile care apar frecvent.
  3. Pentru intrebari punctuale despre admiterea la programele de masterat ale FSP, va rugam sa ne scrieti la adresa: secretariat@politice.ro.